Midsommarhelgen spenderades i Burträsk med släkten i år. På Midsommarafton var vi hos min moster och firade med henne, mormor och kusin M. Det blev en kort men trevlig kväll med strålande väder. Alla var trötta och förkylda så redan vid 22 packade vi ihop. Djuren älskar verkligen att vara där och få springa fritt hur de vill. Soya verkar dock ha utvecklat nån slags lokal jaktinstinkt. Hemma jagar hon i stort sett aldrig förutom nån ekorre då och då men i Burträsk letar hon hela tiden efter saker att ”mörda”. Hon han knappt ur bilen innan hon flög under bron och slet fram en igelkott. Som tur var klarade sig lilla pigge utan nån synlig skada.

Mattis jagade fåglar och njöt i fulla drag av att vara bondkatt. Kvällarna fick han spendera i husvagnen tillsammans med oss andra.

Midsommar middagen bestod av allehanda saker: räkrullar kaviarring, sill, potatis och grillat mm. Till efterrätt en supergod citron och marängpaj.

På midsommardagen åkte jag och far ut till stugan och planterade jordgubbar samt dolade på inne. Har funderingar på att tapetsera om i stugam så vi hade med tapetprover men ingen tapet föll mig i smaken. Nåväl det finns mycket annat att fixa på med där. Vi har ju knappt varit där på några år men nu rackarns får vi ta oss i kragen och fixa upp så att man vill vara där. Läget är ju helt underbart med sjön och om man går en bit så kommer man till en riktigt fin badstrand. Perfekt att strosa med hundarna om det inte vore för det gamla kalkbrottet som ligger gömt i skogen. Är alltid livrädd att hundarna ska falla ner så det får vackert hålla sig på vägen eller i koppel.